ETHERMA INFRAROODPANELEN ALS UITSTEKEND GETEST!

GEMETEN VOLGENS DIN EN IEC 60675-3

In de onlangs uitgegeven norm IEC 60675-3 van de Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) wordt gespecificeerd hoe het stralingsrendement van directe elektrische verwarmingstoestellen wordt bepaald en hoe hoog dit rendement moet zijn opdat een dergelijk verwarmingstoestel daadwerkelijk een infraroodverwarming mag worden genoemd. 

Voor directe elektrische verwarmingstoestellen zoals infraroodverwarmingen is het stralingsrendement het belangrijkste kwaliteitscriterium. Dit vertelt ons hoe goed een verwarming de afgegeven warmte overbrengt op de oppervlakken van de kamer. Volgens Dr. Peter Kosack van de Technische Universiteit van Kaiserslautern mag een verwarming alleen een infraroodverwarming worden genoemd als het stralingsrendement meer dan 40% bedraagt. Alleen dan kan de fabrikant spreken van een echt infraroodpaneel. Omgekeerd blijkt hieruit dat veel van de verwarmingspanelen die momenteel als infraroodverwarming worden aangeboden, dat helemaal niet zijn.

ETHERMA was een van de eerste fabrikanten die de populaire LAVA® BASIC-DM-serie in maart 2022 officieel liet doormeten volgens IEC 60675-3 door Ingenieurbüro Peutz. De metingen bevestigden duidelijk wat altijd al de kwaliteitsnorm van ETHERMA is geweest - onze panelen overtreffen ruimschoots de vereiste 40% stralingsefficiëntie, zodat alle producten van de LAVA® BASIC-DM-serie kunnen worden aangeduid als infraroodverwarming volgens IEC 60675-3.