Infrarood verwarming of een warmtepomp kopen? Elektrisch verwarmen met A-Klasse warmtepanelen.

Wilt u infrarood verwarming kopen? Wilt u gratis advies aan huis en iemand die met u meedenkt? Dan zit u in regio noord goed bij Ethermos uit Meppel

WAT IS INFRAROODVERWARMING?


Als wij aan warmte denken, dan zien we in onze gedachten meteen de zon opkomen. Wanneer de zon gaat schijnen, voel je direct de kracht van straling. Dit is infraroodstraling. Infraroodstraling is een elektromagnetische golf die onder het rode licht ligt. Hierdoor is het niet zichtbaar, maar wel voelbaar. Eigenlijk is het heel eenvoudig. De stralingswarmte verwarmt niet de lucht, maar hij wordt direct geabsorbeerd door objecten. Denk hierbij aan muren, meubels, maar ook mensen. De infraroodstraling wordt door de huid opgenomen, waardoor er direct een aangenaam gevoel ontstaat. De objecten slaan de warmte op en geven deze warmte geleidelijk af aan de ruimte. Zo kan je met infraroodverwarming heel gericht verwarmen (lokaal), maar ook gehele ruimtes of gebouwen op temperatuur brengen. 

Een infrarood paneel straalt aan alle zijden om zich heen en zorgt ervoor dat alle massa in de ruimte wordt opgewarmd. Meubels, wanden en vloeren nemen deze straling op, 

krijgen een verhoogde temperatuur en geven het vervolgens weer af aan de ruimte. Binnen 10 minuten is het infrarood paneel van ETHERMOS volledig opgewarmd en geeft dan ook direct de straling af. Met infraroodpanelen is het mogelijk om je gehele woning, of bepaalde ruimtes, te verwarmen zonder gas.


INFRAROODVERWARMING: VOORDELEN & NADELEN

Infraroodverwarming kent vele voordelen. Hieronder de voordelen op een rijtje:

> Infraroodverwarming is toe te passen in elke situatie

> Infraroodverwarming is snel en eenvoudig gemonteerd, alleen een stroompunt nodig

> Verwarmen met infraroodverwarming zorgt voor besparing op je energierekening

> Infraroodverwarming creëert een gezond en comfortabel klimaat

> Infraroodverwarming beperkt luchtcirculatie en dwarrelend stof

> Binnen 10 minuten is een infrarood paneel opgewarmd

> Infraroodverwarming is onderhoudsvrij

> Infraroodverwarming heeft een lange levensduur

> CO² vrij verwarmen, geen gas nodig

Infraroodverwarming kent meer voordelen, dan nadelen. Toch zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

> De juiste warmteverdeling is zeer belangrijk. Zo kan het zijn dat je in grotere ruimtes meerdere infraroodpanelen nodig hebt. Hoeveel Watt heb ik nodig? 

> Er is een stroompunt nodig om de infraroodpanelen aan te sluiten

 

HOE WERKT INFRAROODVERWARMING?

Het verschil tussen convectiewarmte en infraroodverwarming. Radiatoren of vloerverwarming die aangesloten zijn op een cv-ketel, verwarmen de lucht in de ruimte. Warme lucht stijgt op, koelt vervolgens weer af en daalt weer. Hierdoor ontstaat er luchtcirculatie in de ruimte. Een infrarood paneel straalt aan alle zijden om zich heen en zorgt ervoor dat alle massa in de ruimte wordt opgewarmd. Meubels, wanden en vloeren nemen deze straling op, krijgen een verhoogde temperatuur en geven het vervolgens weer af aan de ruimte. Binnen 10 minuten is het infrarood paneel van ETHERMA volledig opgewarmd en geeft dan ook direct de straling af. Met infrarood panelen is het mogelijk om je gehele woning, of bepaalde ruimtes, te verwarmen zonder gas.

Hoe werken infrarood panelen? Infrarood panelen kan je bevestigingen aan de wand of aan het plafond. Een infrarood paneel heeft ongeveer een opwarmtijd nodig van 10 minuten. Het infrarood paneel gaat infraroodstralingswarmte afgeven zodra het opgewarmd is tot ca. 90 - 120 °C. Deze stralingswarmte zorgt ervoor dat alle objecten in de ruimte worden opgewarmd. Dit betekent ook dat alles "lauw" gaat aanvoelen. Deze objecten geven vervolgens de warmte geleidelijk af aan de ruimte. Zo kan je met infraroodverwarming volledige ruimtes verwarmen en toepassen als hoofdverwarming. 


NIEUWS

Warmtepanelen voor Sonkrag Zonnepanelen Meppel

Als leverancier van zonnepanelen ontbreekt het Sonkrag Zonnepanelen niet aan eigen stroom productie. Het platte dak aan de Zomerdijk ligt vol met zonnepanelen (48 stuks). Geen gek idee dat Sonkrag gaat koelen en verwarmen op stroom en het dure gas links laat liggen. 

Lees meer »

INFRAROODVERWARMING - EEN GOED ALTERNATIEF VOOR GAS

De gemiddelde consument kent infrarood vooral als de verwarmer van bijvoorbeeld terrassen, feesttenten en schuren. Infraroodverwarming is ook zeer geschikt als verwarming voor woningen en kantoren. Of terwijl, een zeer goed alternatief voor gas. Echter is hier nog weinig over bekend, maar horen we er wel steeds meer over. 

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Laatste plaatsingen; Infrarood warmtepaneel muur 1000W, 2 stuks, Meppel - Infrarood warmtepaneel Arc, 1000W plafond - Bureauverwarming 300W infrarood warmtepaneel Steenwijk - 4 warmtepanelen plafond met timer, 300W kinderkamers Hoogeveen - Warmtepaneel Arc plafond 1000W te Genemuiden - Terrash