INFRAROODVERWARMING - EEN GOED ALTERNATIEF VOOR GAS

Gepubliceerd op 16 juni 2023 om 14:03

De gemiddelde consument kent infrarood vooral als de verwarmer van bijvoorbeeld terrassen, feesttenten en schuren. Infraroodverwarming is ook zeer geschikt als verwarming voor woningen en kantoren. Of terwijl, een zeer goed alternatief voor gas. Echter is hier nog weinig over bekend, maar horen we er wel steeds meer over. 

Infraroodverwarming is een mooie oplossing voor de komende transitie van Nederlandse woningen. Een alternatief voor gas - van gas naar elektriciteit. Infraroodverwarming is een duurzaam, elektrisch alternatief. In de openlucht gaat het vaak om korte, heel directe stralingswarmte, zoals we die kennen van terrasverwarmers. Voor binnen verwarming worden echter infraroodpanelen gebruikt met langegolf straling. 

De langegolf straling verwarmd de materie, niet de lucht. De mensen, de wanden, de meubels worden opgewarmd. Zodoende kan je met een lagere ruimte-temperatuur toch meer comfort creëren. Daarnaast verwarm je met infraroodpanelen snel en effectief alleen de ruimtes waar het nodig is. 

De thermostaat kan een paar graden lager gezet worden door de directe stralingswarmte. Dit zorgt voor een mooie energiebesparing. Kortom een goed alternatief voor gas. Bovendien gaan infraroodpanelen lang mee en zijn ze onderhoudsvrij. Het enige wat je nodig hebt is een stroompunt! Een simpelere manier voor alternatief voor gas, die is er niet! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.