Warmtepanelen voor Sonkrag Zonnepanelen Meppel

Gepubliceerd op 7 juli 2023 om 10:54

Als leverancier van zonnepanelen ontbreekt het Sonkrag Zonnepanelen niet aan eigen stroom productie. Het platte dak aan de Zomerdijk ligt vol met zonnepanelen (48 stuks). Geen gek idee dat Sonkrag gaat koelen en verwarmen op stroom en het dure gas links laat liggen. 

De drie kantoorruimten zijn uitgerust met infrarood verwarming, echter allemaal op een andere wijze door het verschillende gebruik van de ruimten. 

 

 

 

Kantoor 1

Kantoor 1 is een ruimte waar 4 planners de hele dag aanwezig zijn. Twee heren, twee vrouwen. De mannen hebben het veelal warmer dan de vrouwen. Daarom kozen voor voor een permanente basistemperatuur middels elektrische convectoren en een bijverwarming via het plafond voor de dames. De basistemperatuur wordt middels een thermostaat bepaald en de bijverwarming boven de dames kunnen ze zelf regelen. 


Continue warmte met zoneverwarming naar behoefte

 

Kantoor 2

Kantoor 2 is een ruimte voor de verkoopadviseurs welke niet constant bemand is. Daarom kozen we aldaar voor infraroodpanelen in het systeemplafond. Deze worden pas geactiveerd wanneer de verlichting wordt aangezet en staat ingesteld op een standaard temperatuur. 


Verwarmen alleen op de momenten wanneer je dit nodig hebt.  

Kantoor 3 

Dit is de ruimte van de directie. Veel bemand, maar ook niet de gehele dag. Hier hebben we twee zwaardere infrarood panelen gemonteerd boven de twee bureaus om te verwarmen wanneer nodig. De directie heeft volledige controle over de temperatuur middels twee eigen thermostaten. 

 

Zone-verwarming naar behoefte, maar met hoge efficiëntie omdat men langer aanwezig is in een kleinere ruimte. 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.