Duurzaam verwarmen met een hybride warmtepomp

Goed voor je portemonnee, goed voor het milieu. Met een hybride warmtepomp is het mogelijk om je huis te verwarmen met minder aardgas. Een hybride installatie bestaat uit een elektrische warmtepomp die samenwerkt met een (nieuwe of bestaande) cv-ketel om je huis te voorzien van verwarming en warm tapwater. Bij een hybride installatie neemt de warmtepomp het overgrote deel van de verwarmingsvraag voor zijn rekening. Op hele koude dagen en bij de productie van warm tapwater, springt de cv-ketel bij. Op deze manier is het mogelijk om het gasverbruik tot wel 80% te verlagen.

Waarom hybride verwarmen?

Om verdere opwarming van de aarde te beperken zijn er klimaatdoelen afgesproken door de overheid. We moeten met z’n allen de CO2-uitstoot terugdringen en minder fossiele brandstoffen gebruiken. Op dit moment is aardgas de voornaamste bron voor het verwarmen van woningen en voor warm tapwater. Door het toepassen van een hybride warmtepomp naast een cv-ketel is het mogelijk om direct gas te besparen en dus minder CO2 uit te stoten. Een prettig gegeven met de sterk stijgende gasprijzen.

Een bijkomend voordeel van een hybride warmtepomp is dat deze in veel situaties toepasbaar is. Dit in tegenstelling tot het volledig elektrisch verwarmen dat met name geschikt is voor nieuwbouwwoningen of woningen waarbij stevig is geïnvesteerd in isolatie en lage temperatuur afgiftesystemen.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

Een warmtepomp werkt op stroom en haalt zijn warmte uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater. Deze warmte wordt gebruikt voor de verwarming van je woning. In een hybride opstelling werkt de  warmtepomp samen met een traditionele cv-ketel. Hierbij levert de cv-ketel altijd het warme tapwater, voor onder andere je douche. En zorgt de warmtepomp voor verwarming van de woning. Is de warmtetoelevering van de warmtepomp onvoldoende om je woning te verwarmen? Bijvoorbeeld bij hele koude buitentemperaturen, dan neemt de cv-ketel het over. Hierdoor ben je onder alle omstandigheden verzekerd van warm water en een comfortabel binnenklimaat.

Subsidiemogelijkheden ISDE-regeling

De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is een subsidieregeling die vanuit de rijksoverheid georganiseerd is om duurzaam verwarmen te stimuleren. De ISDE-regeling is geschikt voor zowel particuliere gebruikers als zakelijke gebruikers. Intergas heeft verschillende producten die in aanmerking komen voor de ISDE-regeling. Zo is het mogelijk om van de subsidie gebruik te maken bij installatie van de Daikin Intergas Altherma hybride warmtepomp, de Intergas/Daikin Monobloc combinatie en de Intergas Xource (all-electric). De hoogte van de subsidie verschilt per toepassing, kijk voor meer informatie op www.rvo.nl.

Hybride warmtepomp hoeft geen tussenstap te zijn

Waar een hybride in het verleden vooral als tussenoplossing werd gezien, zijn er inmiddels steeds meer signalen dat dit ook een geschikte eindoplossing zou kunnen zijn. All-electric toestellen zijn vanwege de kosten slechts voor een kleine groep mensen beschikbaar en zij zouden daarmee alle ruimte op het elektriciteitsnet gebruiken. De rest van Nederland heeft dan nog steeds geen energiezuinige oplossing en blijft veel CO2 uitstoten. Hybride warmtepompen zijn wat dat betreft een sociale oplossing. Ze zijn betaalbaar en zorgen ervoor dat het gasverbruik tot 80 procent kan dalen, mits ze goed zijn afgesteld. Om het gasverbruik uiteindelijk naar nul te krijgen, kun je ervoor kiezen om nog een boiler voor warm water te plaatsen. Ook met het beter inregelen van CV-radiatoren en betere isolatiemaatregelen valt nog winst te behalen. Daar is na de plaatsing van de hybride nog vele jaren tijd voor. Er is maar weinig gas nodig voor de hybride waterpomp en dat is uit groen gas of waterstof te halen.

 

Bekijk onze hybride oplossingen

 


Hybride warmtepomp

Ontdek de slimme hybride add-on warmteoplossing van Intergas

Ben je op zoek naar een slimme manier om te besparen op je gasverbruik? Heel logisch! Deze tijd vraagt om verduurzaming. Uiteraard zit je niet te wachten op hoge energiekosten, maar ook niet op grote verbouwingen in huis. Dat is precies waarom de Intergas Xtend voor jou een ideale warmteoplossing is. Benieuwd naar de vier voordelen? We hebben ze hieronder voor je op een rijtje gezet.


In deze hybride totaaloplossing wordt voor het verwarmen en het leveren van warm water van woningen het Monobloc 4kW van Daikin gecombineerd met een speciale Intergas Kombi Kompakt HReco 30 of 36. De ideale combinatie voor het reduceren van CO₂-uitstoot, het verminderen van energieverbruik en het verlagen van de energierekening. De benodigde warmte wordt zoveel mogelijk onttrokken aan de buitenlucht. Het hybride systeem is zo geprogrammeerd dat automatisch de juiste mix van verschillende technologieën wordt ingezet, voor een maximaal energierendement en optimaal comfort.

MONOBLOC HYBRIDE 28KW

De Daikin Intergas Monobloc Hybride 28 kW bevat een 4 kW warmtepomp van Daikin en een speciale variant van de HReco 30 voor het verwarmen van de woning en het leveren van warm tapwater. Deze toepassing is zeer geschikt voor de vervanging van bestaande producten in kleine en middelgrote woningen.

Benieuwd naar subsidiemogelijkheden?

 

Klik hier

VOORDELEN

  • Bestaande radiatoren en leidingen hoeven niet noodzakelijkerwijs vervangen te worden
  • Ruime subsidiemogelijkheden
  • Tot 50% CO2 besparing
  • Automatisch schakelen tussen warmtepomp, cv-ketel of een combinatie daarvan
  • Eenvoudige installatie, geen F-gascertificering nodig

WILT U DE FLYER ONTVANGEN?

 

KLIK HIER


Altijd de meest energiezuinige werking

Door energieprijzen te vergelijken en zich aan te passen aan uw behoeften, kiest het systeem de juiste balans tussen het gebruik van gas en lucht. Daarom gebruikt en betaalt u altijd de goedkoopste energie. Zelfs wanneer de vraag sterk varieert, bijvoorbeeld in een groot gezin of voor extra comfort, werkt het systeem altijd zo efficiënt mogelijk om de vereiste warmtebelasting en temperatuur te leveren.

Gedurende vrijwel het gehele jaar een milieuvriendelijke oplossing voor het verwarmen van uw woning. Maar met name in de winter komt de cv-ketel in actie om het systeem te ondersteunen en bij te verwarmen.

MONOBLOC HYBRIDE 32KW

De Daikin Intergas Monobloc Hybride 32 kW bevat een 4 kW warmtepomp van Daikin en een speciale variant van de HReco 36 voor het verwarmen van de woning en het leveren van warm tapwater. Deze toepassing is zeer geschikt voor de vervanging van bestaande producten in middelgrote en grote woningen.

Benieuwd naar subsidiemogelijkheden?

 

Klik hier

Vragen?
Bekijk onze veel gestelde vragen pagina!

Liever contact? Dat kan via info@ethermos.nl of via 0522-700211. Onze klantenservice is op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot en met 16.45.

Telefoon: 0522-700211     


DAIKIN-INTERGAS 5KW

De Daikin-Intergas hybride 5kW bevat een 5kW warmtepomp en een speciale variant van de Intergas HReco 36 voor verwarmen en warm tapwater. Zeer geschikt voor kleine en middelgrote woningen.

DAIKIN-INTERGAS 8KW

De Daikin-Intergas hybride 8kW bevat een 8kW warmtepomp en een speciale variant van de Intergas HReco 36 voor verwarmen en warm tapwater. Zeer geschikt voor grote woningen.

DAIKIN-INTERGAS 8KW
verwarmen en koelen

De Daikin-Intergas hybride 8kW (koelen) bevat een 8kW warmtepomp en een speciale variant van de Intergas HReco 36 voor zowel koelen als verwarmen en warm tapwater. Zeer geschikt voor grote woningen.

5KW (VERWARMEN)

 

  • 50% minder CO₂ uitstoot
  • EPC-verlaging met 0.35 in nieuwbouw
  • Lage energiekosten

 

DOCUMENTATIE / FLYER

 


KLIK HIER

Benieuwd naar subsidiemogelijkheden?

 

KLIK HIER

DAIKIN HYBRIDE

Natuurlijk verwarmen

De Daikin-Intergas hybride is de totaaloplossing voor zowel verwarming als warm tapwater. Dit unieke verwarmingssysteem bestaat uit een warmtepomp en buitenunit van Daikin en een HR-ketel van Intergas. De hybride levert optimale warmte, een grote hoeveelheid warm tapwater en comfort het hele jaar door. Ook bij buitentemperaturen beneden het vriespunt.

Reduceren van CO₂-uitstoot


In deze totaaloplossing wordt voor het verwarmen, koelen en leveren van warm tapwater van woningen de Daikin Altherma lucht/water-warmtepomp gecombineerd met de Intergas Kombi Kompakt HReco 36 ketel. De optimale combinatie voor het reduceren van CO₂-uitstoot, het verminderen van energieverbruik en het verlagen van de energierekening. Daarnaast maakt de Daikin Altherma lucht/water warmtepomp gebruik van energie die gratis en in overvloed aanwezig is: de benodigde warmte wordt namelijk zoveel mogelijk onttrokken aan de buitenlucht.